Over Senda

‘Je pad ontstaat door te lopen’

werken en leven met energie, plezier en voldoening

Senda Loopbaancoaching biedt coaching op het vlak van werk en loopbaan, stress en burn-out, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, omgaan met verlies, zingeving en transities in werk en leven.

De professionals die ik begeleid, zijn over het algemeen mensen die ‘weten wat zij willen’, al weten zij vaak nog niet wat dit nu precies voor hun werksituatie inhoudt. Zij zijn bereid om naar zichzelf te kijken, gemotiveerd om een verandering te bereiken en durven een stap buiten de grens van hun comfort zone te zetten. 

Opdrachtgevers zijn vooral grotere bedrijven en overheidsinstellingen, maar ook MKB-bedrijven, zelfstandig ondernemers en particulieren.

Sinds de oprichting in 2005 is een sterk netwerk opgebouwd van klanten, verwijzers en samenwerkingspartners in het zuiden van Nederland en met name in Limburg.

Het gezicht van Senda

… is Olga Teunis,
coach en sparring partner voor mensen die vooruit willen in hun werk en hun leven. 

Ik houd ervan samen complexe situaties te ordenen, zodat mensen weer helder krijgen waar zij naartoe willen. Hierdoor krijgen ze nieuwe energie en inspiratie om stappen te zetten op weg naar het doel.

Klanten omschrijven mij als toegankelijk, betrokken, professioneel en betrouwbaar.

Olga

Achtergrond

Onder de vlag van Senda en in de periode daarvoor heb ik ruime ervaring opgedaan als coach, adviseur, trainer/facilitator en interim professional in de profit- en not-for-profitsector.

Ik werkte als communicatieadviseur bij de Open Universiteit en als consultant bij een organisatieadviesbureau. Bij Vodafone werkte ik aan projecten op het vlak van projectmatig werken, kwaliteitszorg en training en ontwikkeling. Ook was ik enkele jaren studiekeuzebegeleider en eigenaar van de Maastrichtse vestiging van StudiekeuzeOpMaat.

Oorspronkelijk volgde ik de opleiding Vertaler/tolk in Brussel en een vervolgstudie Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Later volgden diverse coachopleidingen, zoals loopbaanbegeleiding, NLP, systemisch werk en een post-hbo opleiding bij CSR Centrum voor begeleiding bij stress en burn-out. Ik werk veel met narratieve, lichaamsgerichte en energetische werkvormen, zoals Embodiment coaching, Career Story Interview (‘methode Savickas’) en Logosynthese. Als Trainer er Supervisor in Logosynthese leid ik coaches, therapeuten en psychologen op in deze vernieuwende benadering.

Ik schaaf voortdurend aan mijn vakmanschap en investeer in mijn persoonlijke ontwikkeling door supervisie, intervisie en door bijscholing in coachmethodieken, loopbaan, persoonlijke effectiviteit, stressmanagement en emotionele groei.

Opleiding

Persoonlijk

 

In het kort: ik ben 53 jaar, moeder van een tiener en een student en getrouwd met Hans, die werkt als ICT consultant. Ik woon met veel plezier in Zuid-Limburg, waar ik ben opgegroeid.  Ik heb ook gewoond in de VS, Brussel, Granada en Nijmegen. Internationale contacten vind ik leuk en talen en culturen boeien me.

In mijn vrije tijd wandel ik graag, ik doe aan yoga en ben een beginner in tai chi en aikido. Ik lees bijna alles wat lettertjes heeft en ik probeer graag iets nieuws uit (zoals het zelf bouwen van deze site). Daarnaast spreek ik graag af met vrienden, houd ik van muziek en film, van lekker eten, zonnig weer, van een puzzeltje en van een beetje rommelen in huis of buiten in de tuin.

Al sinds mijn start als loopbaancoach ben ik aangesloten bij Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Noloc bevordert de professionalisering van het vak en kwalitatieve dienstverlening door haar leden, onder andere door opleidings- en bijscholingseisen, een gedragscode en een klachtenreglement. Ik was ook als Register Loopbaanprofessional gecertificeerd door het onafhankelijke toetsingsinstituut CMI, Career Management Institute, tot dit in 2021 werd samengevoegd met Noloc.

Als Master Practitioner, Trainer en Supervisor in Logosynthese ben ik aangesloten bij de Logosynthesis International Association (LIA). 

Kwaliteit

Noloc keurmerk Register Loopbaanprofessional
Logo Logosynthesis International Association
V

Met Olga heb ik een zeer waardevol coachingstraject doorlopen. Ze was een steunpilaar in een moeilijke periode in mijn leven. Ze kon telkens heel goed op de situatie inspelen, had vaak een (voor mij) onverwachte maar waardevolle kijk op zaken, en bovendien hebben we samen kunnen lachen. Ik heb me geen betere gesprekspartner kunnen wensen in deze periode.

Man, 41 jaar

Gaston

Olga kan goed doorprikken, in het moment bijsturen en focus houden op de
kern van de sessie. Dat vond ik echt sterk.

Gaston Jamin, stressklachten, docent Zuyd

Danny

Door omstandigheden ben ik na het starten in deze functie vooral bezig geweest met crisismanagement en had ik geen tijd om op mezelf te reflecteren.

De coaching bij Olga heeft er aan bijgedragen dat ik steviger in mijn schoenen sta en dat een aantal ingrijpende ervaringen een plek hebben kunnen krijgen.

Olga is een fijne coach, kan uitstekend luisteren en heeft meer dan voldoende bagage om thema's bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Teamleider met ontwikkelvraag

Bianca

Olga gunt de coachee de volledige ruimte en tijd om ‘’het’’ zelf te ondervinden. Met haar uitstekend ontwikkelde intuïtie en sensitiviteit weet ze de juiste weg te bewandelen.

Ik heb me altijd volledig gehoord gevoeld en me in alle vertrouwen kunnen openstellen. Integer, betrokken en vakbekwaam. De methodieken die Olga toepast passen helemaal bij haar, waardoor ze in mijn optiek extra krachtig zijn. Het is echt en gedragen. Maatwerk in het kwadraat.

Het voelde als een cadeau dit traject te hebben mogen volgen. Dit neem ik mee mijn levenspad op.

Bianca, Manager gezondheidszorg

Monique

Uitstekende coach die verschillende methoden inzet om een optimaal resultaat te bereiken.

Goede mix tussen empathie en professionele afstand.


Monique, manager

Frans
Door de coaching bij Olga heb ik heel veel dingen kunnen begrijpen en veranderen. Olga is een uitstekende coach, waarbij je alles kunt vertellen.

Doordat ze anticipeert op datgene wat er gezegd wordt, kan ze als een professional dingen aanpakken en helpen veranderen. Uiteindelijk ben je wel zelf degene die de touwtjes in handen moet nemen.

Een super coach die mij geholpen heeft naar een 2.1 versie van mezelf.

Frans Schermer
Uitvoerder bij Enexis

Silka
De coachingsessies met Olga hebben mij geholpen om duidelijk op een rijtje te zetten wat ik in een baan zoek. Daarnaast voel ik me ook gesterkt in het idee dat ik echt wel een baan en werkomgeving mag zoeken die langs alle kanten bij mij past en en ik niet hoef te settelen in een job als deze niet past.

Ook is Olga een ontzettend leuk mens bij wie je je snel op je gemak voelt. Ik kan een traject bij haar alleen maar aanbevelen!

Silka, 30 jaar

Anne

Olga is een vriendelijke, zachte coach die een veilige omgeving biedt om te werken aan je moeilijkheden. Alle emoties en gevoelens zijn welkom en toch vermengt ze zich er niet mee, waardoor ze er objectief met je naar kan kijken.

Ze heeft me geholpen om liefdevoller naar mezelf te kijken en nieuwe paden te ontdekken die me verder brengen in de groei van mijn leven.

Ze leerde me mijn lijf te voelen, daarop te vertrouwen en daar mijn beslissingen op af te stemmen. Daar ben ik heel dankbaar voor!

Anne Lefèvre
Fotograaf en specialist natuurprojecten
MalleMuze

Marjolein

Nog elke dag ben ik Olga dankbaar voor haar coaching in mijn loopbaan. Alle gesprekken met haar waren van mens tot mens en vanuit oprechte interesse.

Haar positieve en doortastende aanpak, flexibiliteit en aanpassing aan individuele coachbehoefte zijn slechts enkele positieve punten in haar aanpak.

Coaching door Olga leverde mij inzichten op waar ik elke dag nog van profiteer.
Vijf sterren
⭐⭐⭐⭐⭐

Marjolein Gravendeel
Directeur/Schoolleider
SALTO Eindhoven

Roy

Olga is iemand met veel ervaring die zich constant bijschoolt en open staat voor nieuwe technieken.

Ik heb op zowel werk maar zeker ook privé vlak veel stappen kunnen maken met behulp van haar gesprekken.

Door middel van simpelweg een spiegel voorhouden als sparringpartner of bepaalde technieken toe te passen in spelvorm of via boeken weet Olga je op een voor jouw beste manier te helpen en verder te brengen.

Ik kan Olga dan ook echt aanraden voor iedereen met uitdagingen die te maken hebben met je loopbaan of andere onderwerpen zoals het vinden van een werk/privé balans.

Roy Dreuning
Financial Accounting Manager
DHL Parcel BNL

Erik

Olga heeft mij via het traject 'Ontwikkeladvies 45+' meer inzicht gegeven in mijn eigen zijn. Zo brengt zij op inspirerende en heldere wijze zaken voor je in kaart. Je eigen ontdekkingsreis biedt stof tot nadenken over je persoon: wat wil ik, wat kan ik en wat zijn ontwikkelpunten?

Zij begeleidt je op een vriendelijke, doortastende, betrokken en professionele wijze tot je eigen kern. Dat heeft uiteindelijk voor mij geleid tot een nieuwe job.

 

Erik Hermsen
Teammanager facilitair, techniek en gebouwenbeheer
Theater aan het Vrijthof Maastricht

Richard

Ik ben erg blij dat ik bij Senda Loopbaancoaching heb aangeklopt. Olga kan hartverwarmend luisteren en gelijktijdig de spiegel van de realiteit voor houden. Met haar scherpe vragen kan ze de essentie van het probleem raken en de persoon (positief) aan het denken zetten.

Ik persoonlijk vond de geleverde documentatie fijn om te lezen en als naslagwerk te bewaren. De hartelijkheid van Olga, haar luisterend vermogen en de scherpe analyses hebben mij weer het goede duwtje gegeven in de juiste richting.

 

Richard Starmans
Regiomanager
thyssenkrupps Liften

Nicole

Olga ‘is er’ helemaal voor jou
Luistert onbevooroordeeld
Staat naast je
Helpt je tot rust te komen
Zoekt op waar de pijn zit
Vindt de uitlaatklep
Laat je niet ontsnappen
Confronteert je met jezelf
Is een goede sparringpartner
Brengt je weer in je kracht
Gebruikt bewust technieken
Of juist niet
Blijft betrokken

Nicole Postma-Reijnders
Senior beleidsmedewerker, Provincie Limburg

Misja

Ik heb Olga ervaren als een enthousiaste, empathische coach die je op verrassende en creatieve manier de dingen die je eigenlijk over jezelf al weet, op een rijtje helpt zetten.

Stelt goede vragen en maakt zaken concreet. Ik beveel haar van harte aan bij iedereen die wel weet dat hij/zij iets anders wil, maar dat nog niet zelf kan definiëren.

Misja Steinen
Directeur Blue Dog B.V.

Pascal

Olga verstaat de kunst om de essentie uit een verhaal te halen en zich aan te passen aan het tempo van de persoon tegenover haar. Dit betekent dat zij soms heel gestructureerd te werk gaat en op andere momenten de inhoud juist loslaat en inzoomt op het proces.

Door haar veelzijdigheid weet zij altijd iets te bieden om je in beweging te krijgen of juist even af te remmen. Dit doet zij op een empathische en altijd integere manier. Het coachtraject heeft absoluut aan mijn verwachtingen voldaan.

Pascal van der Steen
Counselor en eigenaar
Nu ik nog

Marieke

Op het moment dat ik dacht dat mijn loopbaan een doodlopende weg was, heeft Olga mij geholpen nieuwe zijwegen te ontdekken.

In mijn privéleven was het op dat moment ook erg onrustig. Ik ben blij dat Olga in haar sessies ook ruimte gaf om op niet-werkgerelateerde problemen in te gaan.

Olga is professioneel en heeft een warme persoonlijkheid. Ik heb van haar geleerd bij het maken van keuzes dicht bij mezelf te blijven. Ze heeft me laten zien dat kleine stappen soms een groot sneeuwbaleffect kunnen veroorzaken.

 

Vrouw, jurist, 37 jaar

Marcel

Olga heb ik ervaren als een coach die vertrouwen en rust uitstraalt, goed kan luisteren en zaken positief benadert. Zij weet mij te inspireren en te enthousiasmeren. Door haar focus op mijn kwaliteiten heb ik me van daaruit kunnen doorontwikkelen.

Olga is in staat mij simpele vragen te stellen, waardoor de oplossing ook simpel kan zijn. Haar gebruik van metaforen spreekt mij aan en heeft positief effect gehad. Ik was erg tevreden met haar coaching; zij heeft mij geholpen om de puzzelstukjes op de juiste plaats te leggen.

 

Marcel Hendrikx
Projectmanager
Provincie Limburg

Mirjam

Als loopbaancoach weet Olga je persoonlijke kwaliteiten en affiniteiten naar voren te halen. Waar ligt je hart, waar kun je je professionele vaardigheden tot hun recht laten komen.

Ze helpt je te onderzoeken, ze stimuleert en blijft betrokken bij het resultaat.

Ze is een aanrader als je je eigen kansen en mogelijkheden wil vergroten.

 

Mirjam Zee
Praktijkondersteuner GGZ
ZIO Maastricht

Hugues

Olga heeft mijn slapende ondernemerschap wakker gemaakt.

Ze helpt mensen om vooruit te kijken en positief te denken. Olga is een optimistisch, motiverend en vertrouwenwekkend coach.

 

Hugues Nandrin
Directeur-eigenaar
Diversis real estate development & project management

Emile

Coaching door Olga heb ik als verrijkend ervaren. Zij stelde vragen die niet 1,2,3 bij mij opkwamen. Hierdoor zat ik al snel in mijn blackbox waar hier en daar het licht aanging.

Olga gaf mij coaching op een ludieke en soms speelse wijze. Haar professionele coaching was voor mij een ontdekkingsreis met een vrij gevoel van reizen en leren. Niet in termen van goed of fout, maar in de zin van bewustwording, inzicht en persoonlijke ontplooiing.

 

Projectmanager
Rijkswaterstaat

Elly

Olga is een ideale sparringpartner: kennis van zaken, enthousiast, doorpakken tot iets af is, goed in het analyseren, vervolgen en oppakken van acties.

Ze levert mij slimme en creatieve aanvullingen, is tactvol, eerlijk en kan echt luisteren.

Haar inspirerende en motiverende manier van coachen heeft bij mij persoonlijke beweging in gang gezet en daar word ik gelukkig van.

 

Elly Boer
Kind- en jeugdtherapeut, pedagoog
Cirkel Ouder-kind Coaching

Wat betekent Senda?

Senda is Spaans en het betekent ‘pad’ of ‘paadje’. Mijn motto bij deze naam is:  ‘je pad ontstaat door te lopen’.

Daarmee bedoel ik dat je in je leven steeds een eigen koers kunt kiezen. Denken is meestal niet voldoende om vooruit te komen; je zult kleine of grotere stappen moeten zetten om je dromen te verwezenlijken. Dat kan eng zijn en bevrijdend, een worsteling en een intens gelukkige ervaring. Je wordt weer een ontdekkingsreiziger in een wereld die je al dacht te kennen… Wil jij ook op pad?

De Spaanse dichter Antonio Machado schreef dit gedicht over het unieke pad van elke reiziger:

Caminante, son tus huellas
el camino, y nada más;
caminante, no hay camino,
se hace camino al andar.

Al andar se hace camino,
y al volver la vista atrás
se ve la senda que nunca
se ha de volver a pisar.

Caminante, no hay camino,
sino estelas en la mar.

Chant XXIX Proverbios y cantares, Campos de Castilla, 1917

Wandelaar, jouw voetsporen vormen
het pad, en niets anders;
wandelaar, er is geen pad,
het ontstaat door te lopen.

Gaandeweg ontstaat de weg,
en als je achterom kijkt
zie je het pad dat na jou
nooit meer zal worden begaan.

Wandelaar, er is geen pad,
slechts een kielzog in de zee.

(vrije vertaling)

Privacy en AVG

Om goede begeleiding te bieden, leg ik tijdens een traject bepaalde gegevens vast, zowel op papier als digitaal. De bescherming van deze gegevens neem ik serieus. 

Voor mijn bedrijf heb ik passende maatregelen getroffen om misbruik en verlies van cliëntgegevens tegen te gaan. Het ingaan van de AVG in 2018 was een goede aanleiding om deze maatregelen nog eens tegen het licht te houden en waar mogelijk te verbeteren.

In de privacyverklaring lees je hoe Senda met persoonsgegevens omgaat. Heb je vragen of opmerkingen over de verwerking van je persoonsgegevens? Laat het me weten en ik geef graag meer uitleg.

Opdrachtgevers van Senda Loopbaancoaching zijn onder andere

Ondernemers en particulieren

diverse MKB-bedrijven, zzp’ers
en particuliere opdrachtgevers
voor loopbaantrajecten en persoonlijke groei

Zuyd

levantoGROEP

Rijkswaterstaat

Bikavér Training en Ontwikkeling bv

Ontwikkeladvies

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
via het Ontwikkeladvies
van de Tijdelijke Subsidieregeling Nederland Leert Door

zowonen

CBS

MUMC+

VodafoneZiggo

ThyssenKrupp Liften bv