Het gezicht van Senda

… is Olga Teunis,
loopbaancoach en sparring partner
voor professionals die vooruit willen.

Ik houd ervan samen met mensen complexe situaties te ordenen, waardoor zij weer helder voor zich zien waar zij naartoe willen. Zo krijgen ze nieuwe energie en inspiratie om stappen te zetten op weg naar hun doel.

Opleiding en ervaring

Onder de vlag van Senda en in de periode daarvoor heb ik ruime ervaring opgedaan als coach, adviseur, trainer/facilitator en interim professional in de profit- en not-for-profitsector. Ik werkte als communicatieadviseur bij de Open Universiteit en als consultant bij een organisatieadviesbureau. Bij Vodafone werkte ik aan projecten op het vlak van projectmatig werken, kwaliteitszorg en training en ontwikkeling. Ook was ik enkele jaren als studiekeuzebegeleider verbonden aan StudiekeuzeOpMaat.

Mijn opleidingsachtergrond is een opleiding tot vertaler/tolk in Brussel en de studie Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik volgde diverse coachopleidingen (NLP, loopbaanbegeleiding, systemisch werk, logosynthese) en een post-hbo opleiding voor het bieden van herstelbegeleiding bij burn-out. Sinds 2014 ben ik gecertificeerd loopbaanprofessional (CMI Register consultant B). Met regelmaat volg ik trainingen en workshops op het vlak van coachtechnieken, persoonlijke effectiviteit en emotionele groei.

Klanten omschrijven mij als toegankelijk, betrokken, professioneel en betrouwbaar.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Wat betekent Senda?
Senda is Spaans en het betekent ‘pad’ of ‘paadje’. Mijn motto bij deze naam is ‘je pad ontstaat door te lopen’. Daarmee bedoel ik dat je in je leven steeds een eigen koers kunt kiezen. Denken is meestal niet voldoende om vooruit te komen; je zult kleine of grotere stappen moeten zetten om je dromen te verwezenlijken. Dat kan eng zijn en bevrijdend, een worsteling en tegelijk een intens gelukkige ervaring. Je wordt weer een ontdekkingsreiziger in een wereld die je al dacht te kennen… Wil jij ook op pad?

De Spaanse dichter Antonio Machado schreef over het unieke pad van elke reiziger:


Caminante, son tus huellas

el camino, y nada más;

caminante, no hay camino,

se hace camino al andar.

Al andar se hace camino,

y al volver la vista atrás

se ve la senda que nunca

se ha de volver a pisar.

Caminante, no hay camino,

sino estelas en la mar.


Wandelaar, jouw voetstappen vormen

het pad, en niets anders;

wandelaar, er is geen pad

het ontstaat door te lopen.

Door te lopen, maak je het pad voor je

en als je achterom kijkt

zie je het pad dat na jou

niet meer belopen zal worden.

Wandelaar, er is geen pad,

maar slechts het kabbelen van de zee.

Chant XXIX Proverbios y cantares, Campos de Castilla, 1917

Privacy en AVG

Om goede begeleiding te bieden, leg ik tijdens een traject bepaalde gegevens vast, zowel op papier als digitaal. De bescherming van deze gegevens neem ik serieus; als professional én als privé-persoon vind ik privacy van groot belang!

Senda heeft dus passende maatregelen getroffen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van cliëntgegevens tegen te gaan. Het ingaan van de AVG op 25 mei 2018 is een goede aanleiding geweest om deze maatregelen nog eens tegen het licht te houden en waar mogelijk te verbeteren.

In de privacyverklaring lees je hoe Senda met persoonsgegevens omgaat.

Heb je vragen of opmerkingen over de verwerking van persoonsgegevens? Laat het me weten via mail of telefoon: 0654 – 984 372.