Berichten

Een of twee keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief met tips, nieuws en inspiratie op het vlak van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. 

Meld je aan en ontvang de nieuwsbrief in je mailbox!

Op deze pagina vind je berichten die eerder op de website verschenen zijn: nieuws over Senda, aankondigingen van activiteiten, berichten over loopbaan, ontwikkeling, stress, communicatie, leiderschap en tips over interessante boeken of video’s.

Podcast over chronische pijn

Stress en vermoeidheid gaan regelmatig samen met pijn in het lichaam. Soms als oorzaak, soms als gevolg en soms als een complexe keten van onderlinge beïnvloeding. In Nederland hebben ruim drie miljoen mensen last van chronische pijn. In de laatste jaren is er veel kennis beschikbaar gekomen over hoe de hersenen, het zenuwstelsel en het immuunsysteem zich aanpassen als gevolg van pijn,...

Opname van geleide oefening tijdens Logosynthesis Day 2023

https://www.youtube.com/watch?v=_cxQpAWNwTw Op de online internationale Logosynthesis Day Conference 2023 verzorgde ik een geleide (groeps)oefening in het Engels: Resolving Leadership Blocks. Met behulp van de opname kun je deze oefening zelf toepassen om een situatie waar je niet tevreden over bent te verkennen en er beweging in te brengen. Ben je een coach of therapeut en wil je leren om...

11 januari – Logosynthesis Day 2023 – I’m presenting!

Op 11 januari vindt van 15.00 tot 20.00 uur Logosynthesis Day 2023 plaats, een gratis online evenement met presentaties en workshops om kennis te maken met deze benadering voor ontwikkeling en begeleiding. Zelf verzorg ik van 16.00 - 16.45 uur een geleide groepsoefening in de Inspire Leadership track. Schrijf je gratis in via: https://logosynthesis.day Er hebben zich al 180 deelnemers...

Interview door Cathy Caswell van The Healthy Living Plan

https://www.youtube.com/embed/bOpax73rxnY Een nieuwe ervaring: deze zomer werd ik geïnterviewd door de Canadese Cathy Caswell van The Healthy Living Plan. Het gesprek ging over mijn ervaringen met Logosynthese - zowel persoonlijk als in het werk met cliënten - en over het belang van contact met het lichaam. Je vindt het interview op YouTube en Spotify. Logosynthese is een fascinerende methode om...

Het conflict met de buurman

Het coachtraject draait om een loopbaanvraag, maar Bianca staat open voor persoonlijke ontwikkeling in brede zin. In deze sessie signaleert zij een gevoel alsof ze geremd wordt. ‘Het lijkt wel alsof ik word tegengehouden door mijn huis, mijn erf.’ Er speelt een conflict met haar buurman over wateroverlast. Het is alsof zijn energie door de muren van haar fijne huis naar binnen komt. Haar heupen...

Podcast over chronische pijn

Stress en vermoeidheid gaan regelmatig samen met pijn in het lichaam. Soms als oorzaak, soms als gevolg en soms als een complexe keten van onderlinge beïnvloeding. In Nederland hebben ruim drie miljoen mensen last van chronische pijn. In de laatste jaren is er veel kennis beschikbaar gekomen over hoe de hersenen, het zenuwstelsel en het immuunsysteem zich aanpassen als gevolg van pijn, onveiligheid of dreiging. De podcast ‘Hoe chronische pijn lichaam en geest verandert’ praat je bij.

read more…

11 januari – Logosynthesis Day 2023 – I’m presenting!

Op 11 januari vindt van 15.00 tot 20.00 uur Logosynthesis Day 2023 plaats, een gratis online evenement met presentaties en workshops om kennis te maken met deze benadering voor ontwikkeling en begeleiding. Zelf verzorg ik van 16.00 – 16.45 uur een geleide groepsoefening in de Inspire Leadership track. Schrijf je gratis in via: https://logosynthesis.day

Er hebben zich al 180 deelnemers ingeschreven voor deze dag vol inspiratie voor zelfcoaching, therapie en coaching. Verschillende auteurs stellen hun boeken voor. Ook is er van 19.30 – 20.00 uur een Nederlandstalige break-out room om elkaar informeel te ontmoeten en vragen te stellen.

read more…

Het conflict met de buurman

Het coachtraject draait om een loopbaanvraag, maar Bianca staat open voor persoonlijke ontwikkeling in brede zin. In deze sessie signaleert zij een gevoel alsof ze geremd wordt. ‘Het lijkt wel alsof ik word tegengehouden door mijn huis, mijn erf.’ Er speelt een conflict met haar buurman over wateroverlast. Het is alsof zijn energie door de muren van haar fijne huis naar binnen komt. Haar heupen zijn stijf en zitten helemaal vast; ze komt zo niet vooruit.

read more…

Bye bye Red Bull

Met een triomfantelijke lach zette hij het blikje op mijn tafel. ‘Bye bye Red Bull, ik ben clean!’

Wist je dat je ook verslaafd kunt raken aan Red Bull? Een coachee had jaren geleden een spannend project waarvoor hij een aantal weken ’s avonds en ’s nachts moest werken. Vlak voor het eind raakte hij uitgeput. Een collega gaf hem een blikje Red Bull en met een reeks van die blikjes maakte hij de laatste dagen van het project af.

In de loop van de jaren werd het een patroon: bij een moeilijk moment of vermoeidheid voelde de energiedrank als een steuntje in de rug. Uiteindelijk dronk hij standaard minstens drie blikjes per dag.

read more…

Leestip: Kom eens uit je hoofd, en ga eens ín je lijf – NRC

Dit artikel van Wouter van Noort (in NRC, 12 mei 2022) gaat over het belang van contact met het lichaam voor psychisch welzijn. Veel mensen voelen zich sterk verbonden met hun hoofd en hun denken. Het lichaam zien zij als een handig hulpmiddel, niet als een onderdeel van wie zij zíjn. Maar emoties zijn fysieke processen, veranderingen in het lichaam als reactie op wat er in je omgeving of in je binnenwereld gebeurt.

read more…

Januari 2022: Online Logosynthese Basistraining voor coaches en therapeuten

Wil jij als professioneel begeleider leren Logosynthese in te zetten in je werk met cliënten?

Op 28 – 29 januari en 4 februari 2022 geef ik samen met Astrid Klein Lankhorst de online Logosynthese Basistraining.

Logosynthese© is een nieuwe benadering die de kracht van woorden en zinnen inzet om belemmerende herinneringen, angsten en overtuigingen los te laten en de stroom van levensenergie te herstellen.

Meer weten of inschrijven? Kijk op www.logosynthese.nl/basistraining.

Online Basistraining Logosynthese® in september!

Hallo coaches en therapeuten in mijn netwerk! Geïnteresseerd in een effectieve benadering waarmee je cliënten helpt blokkades op te lossen? Kom op 15 september om 19.30 uur online proeven aan de wereld van Logosynthese®. Wie weet kun je nog last minute meedoen aan de online Basistraining die ik samen met Astrid Klein Lankhorst verzorg op 17, 18 en 24 september 2021. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur me een berichtje of bel me!