Berichten

Een of twee keer per jaar verstuur ik een nieuwsbrief met tips, nieuws en inspiratie op het vlak van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. 

Meld je aan en ontvang de nieuwsbrief in je mailbox!

Op deze pagina vind je berichten die eerder op de website verschenen zijn: nieuws over Senda, aankondigingen van activiteiten, berichten over loopbaan, ontwikkeling, stress, communicatie, leiderschap en tips over interessante boeken of video’s.

Interview door Cathy Caswell van The Healthy Living Plan

Een nieuwe ervaring: deze zomer werd ik geïnterviewd door de Canadese Cathy Caswell van The Healthy Living Plan. Het gesprek ging Logosynthese, mijn ervaringen hiermee - zowel persoonlijk als in het werk met cliënten - en over het belang van contact met het lichaam. Logosynthese is een fascinerende methode om blokkades en belemmeringen te onderzoeken en deze met de kracht van woorden los te...

Het conflict met de buurman

Het coachtraject draait om een loopbaanvraag, maar Bianca staat open voor persoonlijke ontwikkeling in brede zin. In deze sessie signaleert zij een gevoel alsof ze geremd wordt. ‘Het lijkt wel alsof ik word tegengehouden door mijn huis, mijn erf.’ Er speelt een conflict met haar buurman over wateroverlast. Het is alsof zijn energie door de muren van haar fijne huis naar binnen komt. Haar heupen...

Bye bye Red Bull

Met een triomfantelijke lach zette hij het blikje op mijn tafel. ‘Bye bye Red Bull, ik ben clean!’ Wist je dat je ook verslaafd kunt raken aan Red Bull? Een coachee had jaren geleden een spannend project waarvoor hij een aantal weken ’s avonds en ’s nachts moest werken. Vlak voor het eind raakte hij uitgeput. Een collega gaf hem een blikje Red Bull en met een reeks van die blikjes maakte hij de...

Leestip: Kom eens uit je hoofd, en ga eens ín je lijf – NRC

Dit artikel van Wouter van Noort (in NRC, 12 mei 2022) gaat over het belang van contact met het lichaam voor psychisch welzijn. Veel mensen voelen zich sterk verbonden met hun hoofd en hun denken. Het lichaam zien zij als een handig hulpmiddel, niet als een onderdeel van wie zij zíjn. Maar emoties zijn fysieke processen, veranderingen in het lichaam als reactie op wat er in je omgeving of in je...

Januari 2022: Online Logosynthese Basistraining voor coaches en therapeuten

Wil jij als professioneel begeleider leren Logosynthese in te zetten in je werk met cliënten? Op 28 - 29 januari en 4 februari 2022 geef ik samen met Astrid Klein Lankhorst de online Logosynthese Basistraining. Logosynthese© is een nieuwe benadering die de kracht van woorden en zinnen inzet om belemmerende herinneringen, angsten en overtuigingen los te laten en de stroom van levensenergie te...

Interview door Cathy Caswell van The Healthy Living Plan

Een nieuwe ervaring: deze zomer werd ik geïnterviewd door de Canadese Cathy Caswell van The Healthy Living Plan.
Het gesprek ging Logosynthese, mijn ervaringen hiermee – zowel persoonlijk als in het werk met cliënten – en over het belang van contact met het lichaam. Logosynthese is een fascinerende methode om blokkades en belemmeringen te onderzoeken en deze met de kracht van woorden los te laten, zodat je energie hebt om te leven zoals je in essentie bent. Ben je nieuwsgierig? Luister maar mee…

Het conflict met de buurman

Het coachtraject draait om een loopbaanvraag, maar Bianca staat open voor persoonlijke ontwikkeling in brede zin. In deze sessie signaleert zij een gevoel alsof ze geremd wordt. ‘Het lijkt wel alsof ik word tegengehouden door mijn huis, mijn erf.’ Er speelt een conflict met haar buurman over wateroverlast. Het is alsof zijn energie door de muren van haar fijne huis naar binnen komt. Haar heupen zijn stijf en zitten helemaal vast; ze komt zo niet vooruit.

read more…

Bye bye Red Bull

Met een triomfantelijke lach zette hij het blikje op mijn tafel. ‘Bye bye Red Bull, ik ben clean!’

Wist je dat je ook verslaafd kunt raken aan Red Bull? Een coachee had jaren geleden een spannend project waarvoor hij een aantal weken ’s avonds en ’s nachts moest werken. Vlak voor het eind raakte hij uitgeput. Een collega gaf hem een blikje Red Bull en met een reeks van die blikjes maakte hij de laatste dagen van het project af.

In de loop van de jaren werd het een patroon: bij een moeilijk moment of vermoeidheid voelde de energiedrank als een steuntje in de rug. Uiteindelijk dronk hij standaard minstens drie blikjes per dag.

read more…

Leestip: Kom eens uit je hoofd, en ga eens ín je lijf – NRC

Dit artikel van Wouter van Noort (in NRC, 12 mei 2022) gaat over het belang van contact met het lichaam voor psychisch welzijn. Veel mensen voelen zich sterk verbonden met hun hoofd en hun denken. Het lichaam zien zij als een handig hulpmiddel, niet als een onderdeel van wie zij zíjn. Maar emoties zijn fysieke processen, veranderingen in het lichaam als reactie op wat er in je omgeving of in je binnenwereld gebeurt.

read more…

Januari 2022: Online Logosynthese Basistraining voor coaches en therapeuten

Wil jij als professioneel begeleider leren Logosynthese in te zetten in je werk met cliënten?

Op 28 – 29 januari en 4 februari 2022 geef ik samen met Astrid Klein Lankhorst de online Logosynthese Basistraining.

Logosynthese© is een nieuwe benadering die de kracht van woorden en zinnen inzet om belemmerende herinneringen, angsten en overtuigingen los te laten en de stroom van levensenergie te herstellen.

Meer weten of inschrijven? Kijk op www.logosynthese.nl/basistraining.

Online Basistraining Logosynthese® in september!

Hallo coaches en therapeuten in mijn netwerk! Geïnteresseerd in een effectieve benadering waarmee je cliënten helpt blokkades op te lossen? Kom op 15 september om 19.30 uur online proeven aan de wereld van Logosynthese®. Wie weet kun je nog last minute meedoen aan de online Basistraining die ik samen met Astrid Klein Lankhorst verzorg op 17, 18 en 24 september 2021. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur me een berichtje of bel me!

Change comes knocking… nieuwe website

Wie al eerder Senda Loopbaancoaching online bezocht, kijkt misschien verbaasd, want de site ziet er heel anders uit. Na een update eind 2020 bleek de ‘oude’ website hopeloos vast te lopen. Tja, change comes knocking… ook als je er niet om gevraagd hebt!

De jaarwisseling gebruikte ik om deze nieuwe website online te krijgen. Enkele aanpassingen moet ik nog doen. Dus mocht je een gebroken linkje of een andere fout tegenkomen, laat het me dan maar even weten. Dan kan ik dat meteen meenemen! ;o)

Voor 2021: wind in de rug!

May the road
rise up to meet you,

may the the wind
always be at your back,

may the sun
shine warm upon your face,

may the rains
fall softly upon your fields…

(Irish blessing)

Na 2020, waarin door COVID-19 zoveel veranderde, is dit wat ik ons allemaal aan het begin van 2021 toewens: dat we op belangrijke momenten voelen dat het leven ons een duwtje in de rug geeft.

Gratis Ontwikkeladvies vanaf 1 december

UPDATE: Aanmelden voor het Ontwikkeladvies is helaas niet meer mogelijk.

Vanaf 1 december 2020 is het mogelijk een aanvraag in te dienen voor een kosteloos Ontwikkeladvies bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur.

Het Ontwikkeladvies kun je zien als een ‘loopbaan-APK’, waarin je op een rij zet waar je op werkgebied staat en wat je kunt doen om in de toekomst op een gezonde en prettige manier te kunnen werken.

(more…)