Met een triomfantelijke lach zette hij het blikje op mijn tafel. ‘Bye bye Red Bull, ik ben clean!’
Wist je dat je ook verslaafd kunt raken aan Red Bull? Een coachee had jaren geleden een spannend project waarvoor hij een aantal weken ’s avonds en ’s nachts moest werken. Vlak voor het eind raakte hij uitgeput. Een collega gaf hem een blikje Red Bull en met een reeks van die blikjes maakte hij de laatste dagen van het project af.
In de loop van de jaren werd het een patroon: bij een moeilijk moment of vermoeidheid voelde de energiedrank als een steuntje in de rug. Uiteindelijk dronk hij standaard minstens drie blikjes per dag.
Hij wilde beter voor zijn lichaam zorgen, maar de Red Bull zat in de weg. Toen hij probeerde te stoppen was zijn lijf helemaal van slag. Voortdurende hoofdpijn, darmen van streek en trillende handen; hij voelde zich echt niet goed. Daarbij zat hij veel op de weg en bij elk tankstation liep hij tegen een tray blikjes aan. Zijn wilskracht was groot, maar het was niet te doen zo zwaar.
We gingen met Logosynthese aan de slag om de verbonden herinneringen en emoties los te laten. Het werd een intensieve sessie waar hij vermoeid uit kwam. Dat vond ik spannend: zou hij in de verleiding komen om een energieshot te kopen?
Twee weken later zette hij met een triomfantelijke lach een blikje op mijn tafel. ‘Bye bye Red Bull, ik ben clean!’ Het blikje heeft de hele sessie op tafel gestaan en het deed hem he-le-maal niets. Natuurlijk was hij trots. Hij voelde zich prima en had – ironisch genoeg – meer energie. En het blikje? Dat mocht ik houden!
P.S. Wil jij leren cliënten te begeleiden met Logosynthese©? In september geef ik samen met Astrid Klein Lankhorst de Logosynthese Basistraining.