Het coachtraject draait om een loopbaanvraag, maar Bianca staat open voor persoonlijke ontwikkeling in brede zin. In deze sessie signaleert zij een gevoel alsof ze geremd wordt. ‘Het lijkt wel alsof ik word tegengehouden door mijn huis, mijn erf.’ Er speelt een conflict met haar buurman over wateroverlast. Het is alsof zijn energie door de muren van haar fijne huis naar binnen komt. Haar heupen zijn stijf en zitten helemaal vast; ze komt zo niet vooruit.

We houden het simpel en passen eerst de Logosynthese-zinnen toe op de waarneming van de buurman in haar persoonlijke ruimte. Dat zorgt al voor veel ontspanning. We onderzoeken waar nu de meeste spanning aan verbonden is en passen vervolgens de zinnen toe op het gefluit van de buurman en andere geluiden die hij maakt. Dat geeft nog meer rust en het lijkt haar wat gemakkelijker om de buurman tegen te komen en met hem om te gaan. De volgende dag schrijft  Bianca dat ze heerlijk heeft geslapen en dat haar lijf een stuk meer ontspannen voelt.

Mooi, denk ik. Als ze lekker in haar vel zit, kan zij beter met deze situatie omgaan én heeft zij bewegingsvrijheid in haar loopbaan. Met dank aan het basisprotocol van Logosynthese…

P.S: Therapeuten en coaches let op – op 16, 17 en 30 september 2022 kun je het basisprotocol leren toepassen in het werk met cliënten in de online Logosynthese Basistraining.