De kinderen hadden studieverlof en zo kwam het dat ik thuis was op maandagochtend, toen de deurbel ging. Voor me stond een man in een korte stofjas, met een tray met bakjes aardbeien erop. Voor ik iets kon zeggen, barstte hij uit in een oorverdovend gezang:

Ooolgaaaaaa
Als jij niet van me houdt
Dan spring ik in de Wooolgaaaaaaa
en kind die is zo koud.

Verbaasd hapte ik naar lucht. ‘Dat heb je zeker al vaak gehoord, hè?,’ zei hij stralend. ‘Nou, eigenlijk niet,’ stamelde ik. Hij wees naar mijn naam op het naambordje bij de deur. ‘Toen ik dat zag, moest ik er meteen aan denken.’

‘Erg leuk, om de week te beginnen met zo’n aubade, ‘ lachte ik. Prompt kwam zijn respons: ‘Je kunt wel merken dat hier al lang geen boer meer aan de deur is geweest! Ik heb hier prachtige aardbeien voor je, twee grote bakjes voor vijf euro.’

In de koelkast stonden de aardbeien die mijn man zaterdag had gekocht. Maar dit waren ook prachtige exemplaren en ze kwamen zó uit de Simpelveldse grond.

‘Wacht, ik haal even geld,’ antwoordde ik. Want alle argumenten voor of tegen ten spijt: ik kon gewoon geen weerstand bieden tegen zoveel vrolijkheid en plezier in het werk!

Ben jij op zoek naar meer plezier in je werk? Reserveer alvast een plaats in mijn agenda voor een coachgesprek in augustus.