Anne-Marie is een 50-jarige manager bij een gezondheidszorginstelling. Met haar kordate houding en stralende lach heeft zij mij bij de eerste handdruk al voor zich gewonnen. Zij heeft een turbulent jaar achter de rug… >>
Turbulente periode afsluiten
Door het nogal rücksichtslose optreden van een interim manager is Anne-Marie beschadigd geraakt. Haar zelfvertrouwen heeft een deuk opgelopen en zij voelt zich niet meer op haar plaats in de organisatie. Nu wil zij de balans opmaken. Haar doelen: leerervaringen halen uit de moeilijke periode en deze afsluiten. Daarnaast wil zij een concreet beeld hebben van haar volgende loopbaanstap:
[new_column]
blijft zij leidinggevende, of wordt het misschien heel iets anders?
Persoonlijke kracht
In de eerste bijeenkomsten kijken we terug op haar levensloop, haar loopbaan en met name de laatste periode. We staan stil bij de impact van de brute benadering, bij het thema ‘keuzes maken’ en bij waarden die belangrijk zijn. Anne-Marie ontdekt haar stille, stevige fundament als een persoonlijke kracht; zij is vaak de ‘rots in de branding’.
Met een team resultaten boeken
Vervolgens verkent Anne-Marie haar kwaliteiten en de ingrediënten voor haar ideale baan. Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, klantgerichtheid, ontwikkeling,plezier…
[new_column]Zij concludeert dat wat zij het liefst doet in lijn ligt met eerder werk: als manager met een klein team van teamleiders een grote afdeling aansturen en stap voor stap resultaten boeken in het verbeteren van de kwaliteit van zorg.
‘Er zijn geen banen’
Dan komt er flinke twijfel. Een sollicitatie-poging verloopt teleurstellend. Bij het netwerken klinken sombere boodschappen: ‘Blijf toch waar je bent, het is crisis.’ en ‘Zo slecht heb je het toch niet? De baan die jij ambieert, wordt bij de meeste organisaties juist wegbezuinigd!’
Is de wens naar een nieuwe baan wel reëel in deze tijd? Haar huidige functie is inderdaad niet slecht, maar past haar toch niet echt.
[new_column]
Anne-Marie stelt zich erop in voorlopig zoveel mogelijk voldoening te halen uit haar huidige werk en intussen de ogen open te houden voor nieuwe mogelijkheden.
… of toch?
We sluiten de begeleiding af, maar nog voor de evaluatie gaat het onverwacht snel: een brief, een gesprek waarin het direct klikt, na het weekend een tweede gesprek, een assessment en een aanbod van deze nieuwe werkgever waar zij enthousiast over is. ‘Ook al is de markt slecht, die ene baan voor jou kan er toch gewoon zijn,’ is haar conclusie. Zo begint Anne-Marie anderhalve maand later aan haar nieuwe uitdaging.
[new_column]
Enkele maanden later krijg ik een mail:
‘Het is heel druk, maar met fijne mensen en in een goede sfeer kun je bergen verzetten. Dus het bevalt nog steeds.’